Op dit moment m'n favoriete maaltijd om te meal-preppen!
Voorbereidingstijd20 minutenmin
Bereidingstijd30 minutenmin
Totale tijd50 minutenmin
Gang: Main Course
Porties: 4personen
Auteur: Greendish.nl
Ingrediënten
Curry
1sjalot
1courgette
1aubergine
250grchampignons
400grtomatenblokjesin tomatensap
400mlkokosmelk
1handjeverse munt
1elolie naar keuze
2elras el hanout
2elkomijngemalen
1elknoflookpoeder
zout en pepernaar smaak
4limoenen
Kikkererwten
800grkikkererwten
1elolijfolie
1elras el hanout
1elkomijn
1elknoflookpoeder
1tlhot sauce
zout en pepernaar smaak
Bulgur
275grbulgur
1handjeverse munt
Instructies
Kikkererwten
Warm de oven voor op 200°C.
Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Dep droog met keukenpapeir. Meng de kikkererwten met de olijfolie, ras el hanout, komijn, knoflookpoeder en hot sauce en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 20-30 minuten goodbruin en knapperig.
Bulgur
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer vervolgens los met een vork. Snijd de verse munt klein en roer door de bulgur heen.
Curry
Verhit de olie in een hapjespan of wok op middellaag vuur. Snijd het sjalotje fijn en fruit in 5 minuten. Snijd ondertussen de courgette, aubergine en champignons in gelijke blokjes van een halve centimeter dik.
Voeg de groenten samen met ras el hanout, komijn en knoflookpoeder toe aan de pan. Bak al scheppend 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe aan de curry, breng aan de kook en laat ca. 10 minuten zonder deksel koken op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de verse munt fijn. Haal de pan van het vuur en roer de munt door de curry. Snijd de limoenen in partjes en serveer erbij.