Parelcouscous salade met granaatappel, munt en amandel
Een kleurrijke salade met een bite door de granaatappel en amandelen. Zoet door de cranberries en heerlijk fris door het limoensap. Staat zo op tafel!
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd10 minutenmin
Rusttijd10 minutenmin
Totale tijd30 minutenmin
Porties: 3personen
Auteur: Greendish.nl
Ingrediƫnten
250grparelcouscous
40gramandelen
100grgranaatappelpitjes
1courgette
2takjesverse munt
80grcranberries
1limoen
1elolijfolie
zout
Instructies
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezout water. Giet af en laat afkoelen.
Hak amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Roer regelmatig tot de randen van de amandelen goudbruin zijn. Haal de amandelen uit de pan en laat afkoelen.
Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in plakjes van een halve centimeter dik. Verwarm de olijfolie in de pan en bak de courgette lichtbruin op middelhoog vuur. Laat afkoelen.
Snijd de verse munt fijn. Mix de couscous met de verse munt, amandelen, granaatappelpitjes, courgette en cranberries. Bewaar in de koelkast of besprenkel met limoen en serveer direct.