Via Too Good To Go haal ik zo nu een dan een Magic Box: een tas gevuld met eten wat anders weggegooid zou worden – een hele tas vol voor zo’n €5! In m’n laatste Magic Box van de Jumbo kreeg ik onder andere een bakje granaatappelpitjes, dus daar moest ik wat mee doen. Dat is deze heerlijke parelcouscous salade geworden! Met dit recept maak je zo’n 3 porties; lekker als fris hoofdgerecht, maar ook genoeg voor 6-8 bijgerechten.

Als basis van deze salade heb ik gekozen voor parelcouscous. Dit is iets dikker dan couscous en heeft een andere bereidingswijze. Verder gebruik ik een combinatie van een aantal zoete en frisse ingrediënten, met gegrilde courgette en geroosterde amandelen om alles in balans te brengen. Heerlijk om mee te nemen als bijgerecht voor een barbecue, maar ook prima te eten als maaltijdsalade of tijdens de lunch.

parelcouscous salade: simpel én lekker
Deze couscous salade is simpel te maken, met eigenlijk maar 6 ingrediënten naast de couscous: verse munt, courgette, granaatappelpitjes, limoen, cranberries en amandelen.
En veel werk in de keuken is het verder ook niet! Terwijl de couscous kookt gril je even kort de amandelen en courgette, vervolgens laat je alles even laten afkoelen en mix je alles door elkaar. Een beetje limoensap over de salade heen en je bent klaar!

Als zomerse variatie kun je de gegrilde courgette vervangen door rauwe stukjes komkommer. Zo maak je het gerecht nog wat frisser én makkelijker. Ook kun je dit gerecht met quinoa maken in plaats van parelcouscous, wordtie nog glutenvrij van ook!

wil je de salade bewaren voor later?
Je kunt dit gerecht een dag of 3 bewaren in de koelkast. Voor het lekkerste resultaat doe je dan nog niet de limoensap over de salade heen, maar voeg je dit pas toe vlak voor je het gerecht serveert. Zo blijft je parelcouscous salade net zo lekker als op dag 1!

Parelcouscous salade met granaatappel, munt en amandel
Ingrediënten
- 250 gr parelcouscous
- 40 gr amandelen
- 100 gr granaatappelpitjes
- 1 courgette
- 2 takjes verse munt
- 80 gr cranberries
- 1 limoen
- 1 el olijfolie
- zout
Instructies
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezout water. Giet af en laat afkoelen.
- Hak amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Roer regelmatig tot de randen van de amandelen goudbruin zijn. Haal de amandelen uit de pan en laat afkoelen.
- Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in plakjes van een halve centimeter dik. Verwarm de olijfolie in de pan en bak de courgette lichtbruin op middelhoog vuur. Laat afkoelen.
- Snijd de verse munt fijn. Mix de couscous met de verse munt, amandelen, granaatappelpitjes, courgette en cranberries. Bewaar in de koelkast of besprenkel met limoen en serveer direct.
Notities
- Glutenvrij? Maak dit gerecht glutenvrij door de parelcouscous te vervangen door quinoa
- Zomers? Vervang de gegrilde courgette door stukjes komkommer.