Vegan bananenbrood
Equipment
- Cakeblik 25 cm
Ingrediënten
- 3-4 overrijpe bananen 340-410 g
- 5 ml vanille extract
- 75 g suiker
- 75 ml zonnebloemolie
- 100 g tarwebloem
- 145 g boekweitmeel
- 8 g bakpoeder
- 2 g baking soda
- snufje zout
- 1 tl kaneel
- amandelmelk alleen als deeg nog te dik is
- 50 g chocolate chips
- 80 g walnoten fijngehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de cakevorm in.
- Pel en prak de bananen in een kom. Mix zonnebloemolie, suiker en vanille-extract erdoor.
- Voeg de tarwebloem, boekweitmeel, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout toe. Mix kort tot een net samenhangend geheel. Eventueel max. 50 ml amandelmelk toevoegen om het deeg wat dunner te maken.
- Vouw de chocolate chips en walnoten er doorheen.
- Plaats beslag in cakevorm
- Bak 50 minuten in de oven op 180 graden. Controleer op gaarheid met een satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 minuten afkoelen.