Heerlijk frisse saus voor bij.. alles, eigenlijk. Net zo lekker én net zo makkelijk te maken als een traditionele tzatziki. Binnen 5 minuten staatie op tafel!
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd5 minutenmin
Porties: 4porties
Auteur: Greendish.nl
Ingrediënten
1/2komkommer
250mlsojayoghurt
2teentjesknoflook
2takjesverse dilleof 2 el gedroogde dille
2eetlepelscitroensap
snufjezout
Instructies
Snijd de halve komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en rasp de komkommer.
Pers de knoflook en snijd de dille klein. Mix de komkommer, sojayoghurt, knoflook, dille en citroensap in een kleine kom. Voeg een snufje zout toe.
Serveer direct of bewaar tot 4 dagen in de koelkast.
Notities
De tzatziki is nog lekkerder als je 'm een dag van te voren maakt! De smaak trekt dan beter in en de saus wordt nog wat dikker.